Hva skjer hos en hudpleier?

Å gå til hudpleier i salong er ikke en nødvendighet, men det kan være en god investering på et tidspunkt i hudpleiereisen. Gjerne i det du starter å bry deg mer om hudpleie eller for å få litt mer innsikt i hvordan huden din har det. Det man derimot kan vente med er å bruke alle pengene sine på dyre produkter i starten. Bli kjent med huden og hvilke rutiner, ingredienser og produkter som passer deg, før du eventuelt investerer. 

Det er med hudpleiere som med leger og psykologer, man vil gjerne kjenne en god “match”. Før man skal til en konsultasjon eller time er det viktig at du har gjort litt egen research. Tenk litt på hvilke behandlinger som kan være aktuelle (og ikke) og bestem deg for budsjett. Da har du et utgangspunkt for å snakke med behandler. Kanskje anbefaler de noe helt annet etter å ha sett nærmere på huden din, det bør man være åpen for, så lenge det er innenfor din komfortsone og budsjett.

Hva man synes er fint er personlig. Det kan derfor være en god idé å få litt følelsen av hvordan aktuelle klinikker jobber, slik at du finner den som er best for deg. Det finner man ofte ved å se litt på nettside og gjøre litt research på sosiale medier for å se hva slags type “estetikk” de promoterer.

Det kan være en fordel å få anbefalinger på ingredienser, rutine og produkter fra behandler, men du skal ikke føle deg tvunget til å handle mer enn budsjett eller hva du trenger. Få gjerne anbefaling på en rutine, gå hjem og gjør litt research og dra eventuelt tilbake og kjøpt det du faktisk trenger. 

Enhver hudpleier vil bli glad om du:

  • Har en hudpleierutine du gjør jevnlig.

  • Renser huden.

  • Fukter huden.

  • Beskytter huden med solkrem.

  • Bonus om man bruker retinol på kvelden og/eller antioksidantserum på dagen.

Slik kan en konsultasjon foregå

Det er vanlig i en konsultasjon at man snakker om:

  • hudtypen sin

  • hudtilstand og generelt hvordan man opplever at huden har det

  • hvilke medisiner man eventuelt går på

  • hvordan hudpleierutine man har

  • hvilke produkter man bruker

  • budsjett

  • ønsker for huden

Behandler ser på huden, gjør seg bedre kjent med historien din og hva du eventuelt ønsker å oppnå. Budsjett og hyppighet av eventuelle behandlinger er en viktig ting å diskutere. De fleste har ikke et endeløst budsjett til hudpleier, så vær realistisk og sjekk hva man kan gjøre, og hvordan man kan legge det opp, sammen med behandler. Priser kan variere veldig fra salong til salong, så vær direkte i dialog med de ulike og hent gjerne inn flere priser før du bestemmer deg.

Hva man gjør under en konsultasjon, eller før behandlingen går i gang, kan selvfølgelig variere. Her tar vi utgangspunkt i en faktisk time hos Melisa på Mediestetic Oslo. Her hadde vi i forkant avtalt type behandling (mikronåling/Dermapen/microneedeling). Under praten før behandling og etter at Melisa hadde sett på huden, bestemte vi oss for hva som var målet med behandlingen: dempe rosacea, øke fukt og spenst. Melissa anbefalte en behandling med Future 5 Elements som inkluderte mandelsyre (mandelic acid), som er mildt, men effektivt på tekstur og eksfoliere huden mildt, før mikronålingen. Dette ble fulgt opp av en behandling med azelaic acid, som er en fin ingrediens for rosacea. Det hele ble avrundet med LED-lys, massasje av nakke og ansikt, samt masse fukt.

Akkurat på Mediestetic er det lagt mer vekt på en holistisk tilnærming til behandlingen. Dvs. at lokalet har en følelse av spa, massasje inkluderes i behandlingen og fokuserer primært på å jobbe med huden og respektere hudbarrieren, i stedefor å gjennomføre veldig inngripende behandling med mye nedetid. 


Mikronåling/microneedeling/Dermapen er en behandling der man lager bittesmå, kontrollerte skader i huden med tynne nåler, for å trigge de samme mekanismene som ved skade av huden. Det vil stimulere produksjon av kollagen og elastin, som gir mer fylde og fasthet til huden. Dette er en favorittbehandling på Helt Krem. Den er effektiv, jobber “med” huden på en naturlig måte og gir mange fordeler.

Behandlingen kan være spesielt fin for dem med aknearr, men også for å redusere pigmentering, store porer, linjer, rynker og hudtekstur. Les mer om mikronåling her.


Introduksjon til nye merkevarer

I hudpleiesalong fører de ofte en rekke merkevarer, hvor de har inngående kjennskap til alle produktene i serien. Dette er produkter hudpleieren kjenner seg trygg på å anbefale til ulike behov og er en fin måte å oppdage nye produkter på. Det er allikevel ikke alltid nødvendig å kjøpe akkurat disse produktene. Om budsjettet ditt ikke tillater, be om alternative anbefalinger, eller gjør research selv basert på ingredienser og produkttyper du blir anbefalt.

Future 5 Elements ble brukt i behandlingen hos Melisa på Mediestetic. Anita Bar Lev, som grunnla Future 5 Elements beveget seg i bransjesirkler i Paris på 1970-tallet. Samtidig lanserte, et ikke helt ukjent merke, Biologique Recherche sin kjente toner Lotion P 50. Det trekkes ofte paralleller mellom de to merkene. Future 5 Elemenst er kanskje best kjent for sine Beauty Drop-serum. Det finnes i flere ulike utgaver som kan gi fukt og balansere irritert, akneutsatt hud (Beauty Drops no.3), fukte og gi næring til tørr med svekket hudbarriere og inflammasjon (Beauty Drops no.2), fuktserum for sensitiv hud, som balanserer talg og gir glød (Beauty Drops no.1). Extreme-kremene er en en annen favoritt med utrolig gode teksturer. Extreme-kremene kommer også i 3 ulike utgaver, tilpasset ulike hudtyper og hudtilstander. 

Den beste måten å få en tilpasset rutine med Future er å kontakte Melisa på Mediestetic eller @the.skin.coach.

Helt Krem har vært hos en rekke behandlere opp igjennom, de fleste betalt for selv, noen på invitasjon som presse. Noen behandlere vi har hatt veldig gode erfaringer med, og fått gode referanser på fra flere andre, dette er blant annet:

Melisa Tutun @melisa.mediesteticMediestetic.

Thao Tran, @thaokakaoSignaturklinikken.

Det finnes selvfølgelig mange andre flinke der ute, men ettersom stadig flere spør etter konkret anbefaling, inkluderer vi disse her.

Forrige
Forrige

Skremselspropaganda fra Forbrukerrådet?

Neste
Neste

Hudpleie under kreftbehandling